Ingredients (8 people):
- 150 g tumedat šokolaadi (±5 1/4 untsi)
- 125 g soolamata võid (±1/2 tassi)
- 1 l keevat vett („bainmarie“ jaoks) (±4 tassi)
- 50 ml piima (taimset või mitte) (±3 spl)
- 5 muna
- 200 g mitmeotstarbelist jahu (±1 1/4 tassi)
- 10 ml küpsetuspulbrit (±2 tl)
- 50 g kakaopulbrit (sõelutud) (±1/2 tassi)
- 130 g suhkrut (±1/2 tassi)
- 400 g konserveeritud pirne (kurnatud*) (±14 untsi)
- UltraPro määrimiseks
- 15 g soolamata võid (±1 spl)
- 15 g suhkrut (±1 spl)
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 60 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Murdke šokolaad väikesteks tükikesteks ning pange Ultimate segamiskaussi. Lisage väikeste kuubikutena või peale.
Valage umbes 1L keevat vett Ultimate segamiskaussi 3,5L , seejärel asetage Ultimate segamiskauss 1L koos šokolaadi ja võiga ettevaatlikult vette "bain-marie" seadistuses ilma kaaneta. Laske sel 15 minutit seista, segades poole ajani šokolaadi.
Eemaldage Ultimate segukauss 1L „bain-marie“’lt. Lisage piim ning seejärel vispeldades munad. Segage seni, kuni saate ühtlase segu.
Asetage külm ahjuriiul ahju teisele madalaimale tasandile ja soojendage ilma konvektsioonita temperatuurini Th 6 / 180°C / 350°F.
Eemaldage vesi segamiskausist 3,5L ning kuivatage kauss. Lisage jahu, küpsetuspulber, kakaopulber ja suhkur, pange kaas peale ning segamiseks raputage.
Lisage sulanud šokolaadisegu Ultimate segamiskaussi 3,5L. Sulgege kauss ja raputage 10 korda küljelt küljele, seejärel vaheldumisi üles-alla ja küljelt küljele 30 sekundi jooksul või kuni te enam müra ei kuule.
Tükeldage pirnid (iga pirnipool umbes 6 tükiks), lisage need taignale ning segage kuni see on ühtlane.
Määrige UltraPro 2L võiga ning puistake suhkrut peale.
Valage taigen UltraPro-sse ning küpsetage kaaneta 45-50 min.
Enne vormist välja võtmist laske 10-15 minutit seista ja seejärel laske enne serveerimist 30 min jahtuda.
Additional Note:
NÕUANNE
* Kasutage Ultimate segamiskaussi 2L ja Splash Guard pritsmekaitset koos kaanega, et pirnikonserv kurnata.