Ingredients (4 INIMESELE):
- 400 g porrut (ainult valged osad)
- 1 l keevat vett
- 500 g porgandit
- 500 g toorest punapeeti
- 3 küüslauguküünt
- 3 rohelist sibulat
- 3 tbsp oliiviõli (± 45 ml)
- 6 petersellivart
- 50 g riivsaia
- 30 g metspähkli pulbrit
- soola ja pipart
- 2 tbsp shoyut või sojakastet (± 30 ml)
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Eelsoojendage ahi pöördõhuga režiimis 7-8/220 °C peale.
Lõigake porrulaugu valge osa 2 cm pikkusteks tükkideks (rohelise osa võib säilitada supi jaoks). Pange porru UltraPro 2L nõusse, valage sellele 1L keevat vett ning laske 10 min seista, seejärel kurnake.
Koorige porgandid ja lõigake 1 cm viiludeks. Koorige peedid, lõigake +2cm viiludeks, loputage ning kuivatage paberrätikuga.
Koorige küüslauguküüned, lõigake pooleks ning eemaldage roheline südamik. Lõigake roheline sibul pooleks.
Lisage porgandid, peedid, 2 kooritud küüslauguküünt ning sibul kurnatud porru hulka UltraPro nõus. Tilgutage peale oliiviõli ning segage õrnalt silikoonspaatli abil.
Katke ja küpsetage 40 minutit.
Hakkige Smooth Chopper hakkuri abl petersellilehed allesjäänud küüslauguküünega. Lisage riivsai, metspähkli pulber, näpuotsatäis soola ning segage uuesti.
Pärast köögiviljade küpsetamist 40 min lisage shoyu, pipar ning segage õrnalt, seejärel raputage peale Smooth Chopper hakkuri sisu.
Küpsetage kaaneta veel 20 minutit temperatuuril 6-7/190°c.
Additional Note:
PEET võib aidata kaasa maksa mürkidest vabastamisele. See sisaldab aineid, mis toetavad maksafunktsiooni, ning millel on ka roll vere puhastamisel.