Skip to content
Back to Recipes

Õunapannkoogid

Õunapannkoogid

Ingredients (15 PANNKOOKI):

  • 400 g õunu (±1 nael)
  • 1/2 sidrunit (koorituna ja pressituna*)
  • 3 muna
  • 150 ml piima (± 2/3 tassi)
  • 120 g suhkrut (± 1/2 tassi)
  • 250 g mitmeotstarbelist jahu (±1½ tassi)
  • 1 näpuotsatäis soola
  • 3 ml küpsetuspulbrit (±1/2 tl)
  • 3 ml kaneeli (valikuline) (±1/2 tl)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Koorige õunad, eemaldage neist südamikud ning seejärel riivige* õunad Ultimate 2 l segamiskaussi.

  • Lisage riivitud õuntele sidrunikoor ja -mahl*, sulgege kauss ja seejärel raputage kaussi, et õunad oksüdeerumise vältimiseks sidrunimahlaga katta. Pange kõrvale.

  • Lisage ülejäänud koostisosad Ultimate 3,5 l segamiskaussi, sulgege ja raputage 10 korda küljelt küljele. Seejärel raputage 30 sekundit vaheldumisi üles ja alla ning küljelt küljele. Tainas peaks olema üpris vedel.

  • Lisage jämedalt riivitud õunad ja lõpetuseks segage spaatliga seni, kuni kõik on hästi segunenud.

  • Küpsetage segu kas kergelt määritud või mittenakkuval pannil (ca 28 cm / ±11 tolli) keskmiselt kõrgel kuumusel, tõstes segu vähehaaval 30 ml / 2 spl kaupa kulbiga pannile, jättes valamisel iga kulbitäie vahele vahe. Küpsetage 3 pannkooki korraga, umbes 2 minutit mõlemalt poolt.
    Segust saab viis 3 pannkoogiga pannitäit.
    NÕUANNE.

    * Kasutage kausil pritsmekaitset koos Cooks Maid lisatarvikutega, et riivida õunad ja koorida sidrun ning pressida ½ sidruni mahl.  

Additional Note: