Ingredients (0 people):
- 300 g kartuleid
- 25 g pärmi
- 50 ml vett
- 1 tl suhkrut
- 300 ml lahjat toatemperatuuril piima
- 1,5 tl soola
- 600 g (1l) jahu
- 2 sl neutraalse maitsega õli
Preparation time: 150 min.
Cooking time: 30 min.
Difficulty: average
Preparation:
Keetke kartulid vees pehmeks. Tampige need pudrunuiaga pudruks ja jahutage.
Pange pärm 4,5-liitrisse segamiskaussi ja lahustage suhkruga vees, kasutades segamislusikat.
Lisage kartulid, 1 sl õli ja piim ning segage. Seejärel lisage sool ja vähehaaval jahu. Segage korralikult, kuni tainast saab pall.
Kallake tainas jahuga ülepuistatud Bake-to-Basicsi küpsetusalusele ja sõtkuge 6−8 min., kuni tainas on sile, elastne ja pooltahke.
Valage 1 sl õli segamiskaussi ja kõigutage kaussi, et õli jaotuks ühtlaselt. Pange kaussi tainas ja veeretage seda kausis, kuni kogu taina pind saab õliseks. Pange kausile kaas peale ja laske tainal kerkida 1 tund või kuni kaas lahti tuleb.
Lööge tainas alla, pange see UltraPro 3,5-liitrisse kaanega ahjuvormi ning laske veel kord poole suuremaks kerkida, u 35 min. Enne küpsetamist pintseldage tainast kergelt veega ja puistake veel pisut jahu peale.
Võtke küpsetusrest välja ning eelkuumutage ahi 200 kraadini. Küpsetage 30-35 min. ilma kaaneta. Viimaseks 15 min. pange kaas peale, et koorik liiga tumedaks ei küpseks.
Võtke sai vormist välja ning laske sellel küpsetusresti peal jahtuda.