Ingredients (6 people):
- 680 g hakkliha (± 0.6 kg)
- 30 g sibulasupi maitseainet (±30 g)
- 15 ml Worcestershire’i kaste (±1 spl)
- 2 ml soola (±1/2 tl)
- Karamelliseeritud sibulad
- 15 ml oliiviõli (±1 spl)
- 2 suurt magusat sibulat (peenelt hakitud)
- 2 ml soola (±½ spl)
- 60 ml veisepuljongit (±¼ tassi)
- 15 ml palsamiäädikat (±1 spl)
- Dijonnaise
- 75 g majonees (±⅓ tassi)
- 30 ml Dijoni sinepit (±2 spl)
- 1 suur küüslauguküüs (pressitud või riivitud)
- Serveerimiseks:
- Röstitud brioche burgeri kuklid
- Viilutatud juust omal valikul
- Küpsetatud peekon, lehtsalat, tomat (valikuline)
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 1 h 12 min.
Standing time: 70 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Segage keskmises kausis hakkliha, prantsuse sibulasupi maitseaine, Worcestershire’i kaste ja sool. Laske sel vähemalt 1 tund marineeruda, veendudes, et see on enne küpsetamist toatemperatuuril.
Kuumutage suurel praepannil keskmiselt kõrgel kuumusel õli. Lisage viilutatud sibulad, maitsestage soolaga ning visake õlisse. Lisage veisepuljong, keerake kuumus madalale ja küpsetage ligikaudu 45 minutit, segades aeg-ajalt, kuni sibulad on pruunid ja karamelliseeritud.
-
Viimase 5-10 karamelliseerimise minuti jooksul kastke praepanni palsamiäädikaga. Keerake kuumus välja ning eemaldage sibulad eraldi konteinerisse.
Laske pannil jahtuda ning puhastage seejärel hoolikalt.
Jagage hakklihasegu võrdselt 6 portsjoniks ja vormige hamburgeripressi abil pätsikesteks*.
Pange keskmisel kuumusel suurele praepannile, vajadusel lisage väike tilk õli. Lisage 3 burgeripihvi praepannile ja küpsetage 2-3 minutit.* Pöörake pihvid ümber, küpsetage 1-2 minutit, seejärel lisage peale viilutatud juust, katke praepann kaanega ja küpsetage veel 1 min. Reguleerige küpsetusaega vastavalt vajadusele, kuni saavutate soovitud valmidusastme. Eemaldage praepann ja korrake allesjäänud koktlettidega.
Eemaldage burgerid pannilt ja laske enne serveerimist 5-10 minutit seista.
Kuni burgeripihvid seisavad, lisage majonees, sinep ja riivitud küüslauk väiksesse kaussi ning segage.
Määrige dijonaas burgerikuklitele, lisage pihv, lisage karamelliseeritud sibulad ning muud soovitud lisandid.
Additional Note:
*Kontrollige sisetemperatuuri, et burger vastaks teie eelistustele! Ärge unustage eemaldada pannilt burgereid enne soovitud temperatuuri, sest sisetemperatuur jätkab pärast küpsetamist tõ usmist.
- Medium-rare: 130°-135°F
- Keskmine: 140°-145°F
- Medium well: 150°-155°F
- Täielik küpsusaste: 160°-165°F