Skip to content
Back to Recipes

Prantsuse sibulaburgerid

Prantsuse sibulaburgerid

Ingredients (6 people):

  • 680 g hakkliha (± 0.6 kg)
  • 30 g sibulasupi maitseainet (±30 g)
  • 15 ml Worcestershire’i kaste (±1 spl)
  • 2 ml soola (±1/2 tl)
  • Karamelliseeritud sibulad
  • 15 ml oliiviõli (±1 spl)
  • 2 suurt magusat sibulat (peenelt hakitud)
  • 2 ml soola (±½ spl)
  • 60 ml veisepuljongit (±¼ tassi)
  • 15 ml palsamiäädikat (±1 spl)
  • Dijonnaise
  • 75 g majonees (±⅓ tassi)
  • 30 ml Dijoni sinepit (±2 spl)
  • 1 suur küüslauguküüs (pressitud või riivitud)
  • Serveerimiseks:
  • Röstitud brioche burgeri kuklid
  • Viilutatud juust omal valikul
  • Küpsetatud peekon, lehtsalat, tomat (valikuline)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 1 h 12 min.

Standing time: 70 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Segage keskmises kausis hakkliha, prantsuse sibulasupi maitseaine, Worcestershire’i kaste ja sool. Laske sel vähemalt 1 tund marineeruda, veendudes, et see on enne küpsetamist toatemperatuuril.

  • Kuumutage suurel praepannil keskmiselt kõrgel kuumusel õli. Lisage viilutatud sibulad, maitsestage soolaga ning visake õlisse. Lisage veisepuljong, keerake kuumus madalale ja küpsetage ligikaudu 45 minutit, segades aeg-ajalt, kuni sibulad on pruunid ja karamelliseeritud.

  • Viimase 5-10 karamelliseerimise minuti jooksul kastke praepanni palsamiäädikaga. Keerake kuumus välja ning eemaldage sibulad eraldi konteinerisse.

    Laske pannil jahtuda ning puhastage seejärel hoolikalt.

  • Jagage hakklihasegu võrdselt 6 portsjoniks ja vormige hamburgeripressi abil pätsikesteks*.

  • Pange keskmisel kuumusel suurele praepannile, vajadusel lisage väike tilk õli. Lisage 3 burgeripihvi praepannile ja küpsetage 2-3 minutit.* Pöörake pihvid ümber, küpsetage 1-2 minutit, seejärel lisage peale viilutatud juust, katke praepann kaanega ja küpsetage veel 1 min. Reguleerige küpsetusaega vastavalt vajadusele, kuni saavutate soovitud valmidusastme. Eemaldage praepann ja korrake allesjäänud koktlettidega.

  • Eemaldage burgerid pannilt ja laske enne serveerimist 5-10 minutit seista.

  • Kuni burgeripihvid seisavad, lisage majonees, sinep ja riivitud küüslauk väiksesse kaussi ning segage.

  • Määrige dijonaas burgerikuklitele, lisage pihv, lisage karamelliseeritud sibulad ning muud soovitud lisandid.

Additional Note:

*Kontrollige sisetemperatuuri, et burger vastaks teie eelistustele! Ärge unustage eemaldada pannilt burgereid enne soovitud temperatuuri, sest sisetemperatuur jätkab pärast küpsetamist tõ usmist.

  • Medium-rare: 130°-135°F
  • Keskmine: 140°-145°F
  • Medium well: 150°-155°F
  • Täielik küpsusaste: 160°-165°F